Notícies

Signatura del conveni PECT Girona, regió sensible a l’aigua

27 set. 2017

El passat dimecres 27 de setembre a la sala de plens de la Diputació de Girona, es va signar el conveni per l’acceptació de la resolució provisional del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) Girona, regió sensible a l’aigua. El projecte d’un import provisional de 2.387.981 €, a més de la Junta i la Diputació de Girona, hi participen dos grups de recerca de la Universitat de Girona, la Fundació Mas Badia i la Fundació Mar, com entitats beneficiàries. Per part de la Junta, va signar el seu President, Sr. Josep M Rufí.

Les entitats no beneficiàries que participen en el projecte són: el Consorci del Ter, La mancomunitat Daró-Ter, la mancomunitat d’aigües de Palafrugell, Begur, Pals, Regencós i Torrent; Giropoma Costa Brava SL, Cooperativa Girona Fruits, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí i les quatre comunitats de regants del Baix Ter: Molí de Pals, Presa de Colomers, Sèquia Vinyals i Cervià de Ter-Sant Jordi Desvalls-Colomers.

La Junta Central d’Usuaris d’Aigua del Baix Ter, va presentar en el projecte una operació anomenada Consolidació, especialització i projecció territorial de la JCUABT, que ha estat aprovada amb un import provisional de 456.955 € per a desenvolupar actuacions al voltant de tres eixos:

  • Definició d’indicadors, condicions llindar i disseny d’una xarxa de control hidrològica integral del Baix Ter
  • Formalització de regles i protocols específis de gestió, explotació i protecció de les aigües del Baix Ter
  • Desplegament territorial del model de gestió hidrològica del Baix Ter

Finançat per:

Fotografia de grup dels signants dels projectes PECT en que hi participa la Diputació de Girona